Taideblogi

Kun entinen ei enää käy...

Aina voi uudistaa (vrt. vieressä kaksi työtä alekkain)

 Kun vanhat työni eivät enää tunnu omilta, on muutoksen aika. Oikealla alekkain on kaksi, ikäeroa noin viisi vuotta.  - Tai enemmänkin, sillä jo edellinen saannos oli kokenut  muutoksen. Otin riskin, että joku pitäisi aiempaa parempana. Kuitenkin nuo vanhempi jälki alkoi vaikuttaa turhan jäykältä ja tosikkomaiselta.
Päälle maalattaessa on melkoinen ongelma, jos ei muista, oliko entinen jälki tehty öljyväreillä vai akryyleillä. On siis noudatettava käypäohjeita. Akryylin öljyväreillä, mutta ei toisin päin.
On se mielekkäämpää tehdä näin, kun kehykset ja pohja ovat kunnossa. - Verrattuna säilytykseen sänkyni alla. Kun ei edes voi tarjota myyntiin töitä, jota eivät ole enää minua. Entinen työ nimeltä Kevät on uudelta nimeltään VASTAKOHDAT. 730x930, 2023.

Vapaaehtoistyötä taiteen muodossa

Tänään (3.3.3023) vein työni KAIPUU, LEMPEYS ja ROMANSSI Mainiokoti Kristiinaan Leppävaarassa (kuva yllä). Mainiokoti Kriistiina tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista. Töitä viedessäni oli mukava havaita iloinen puheensorina kodikkaassa aulassa. Yhteistyössä EspooArt. Aiemmin töitäni on ollut Kaunialan sairaalassa, tunnettu sotainvalidien hoito- ja kuntoutuslaitoksena. Töitäni on ollut myös Kampin palvelukeskuksessa. Palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka helsinkiläisille eläkeläisille ja työttömille. Samaan näyttelysarjaani kuuluu myös monia asumismuotoja seniorikäisille tarjoava Folkhälsan Tapiolassa ym...

Uusi taidenäyttely Kaapelilla

EspooArtin yhteisnäyttely Kaapelilla. Näyttely on avoinna 7.3.-19.3. päivittäin: ma.pe klo 11-18, la-su klo 12-16. Olen paikalla maanantaina 13.3. kelo 11 jälkeen. Töihin liittyy pienet lyriikan pätkät. Näytteltssä myyty oikealla oleva Hekuma.

Alla työ IHME, koko 1140x760, alla oikealla KANERVA koko 690x500 ja ylhäällä vasemmalla  HEKUMA koko 720x520..

Maalaus ja detaljit / no 2

Ilotulittelua Jatulinkallion ruskassa. Työ ROHKEUS ON MYYTY. Koko 830x1020.  Kuvassa oikealla maalaus kokonaisena. Suurentamalla kuvaa näet detaljoinnin). Värisommittelu kohopintoina kerros kerrokselta on ominaista minulle, tapa erottautua. Maalattu ja  MYYTY v. 2021.

Maalaus detaljien summa /no 1

 Töitäni on syytä tutkia lähempääkin, sillä joskus tuntuu, että yksityiskohta ja kokoaan merkittävämpi. (Suurentamalla kuvaa näet detaljoinnin). Tämän työn nimi on VIISAUS (oikealla, alempana). Aihe löytyi Jatulinkallion syysnäkymistä. Koko 830x1020. TYÖ ON MYYTY. ja maalattu 2021.

Taidemyyntiä

Saadakseni lisätilaa suuremmille töilleni toivon, että muutamat pienemmät löytäisivät uuden kodin. Maalaukset ovat A3 kokoa ja mitat kehyksineen 510x710 cm. Ripustusvalmiit. Otathan yhteyttä, jos haluat lisätietoja os. eira.omppu@outlook.com tai puhelin 0505713517.

Kun saneerasin vanhaa horjuvaa varastoa, minun olisi pitänyt vanhastaan muistaa eräs asia,

Onko vaivanasi Ruttojuuret? Neljä vuotta sitten käymäni sota on jo historiaa, mutta huomasin useiden puutarhaihmisten miettivän, kuinka päästä eroon, Siksi uusin juttuani hieman lyhenneltynä. Neljästä taimesta lähtenyt sadan neliön alue Ruttojuuria sai väistyä.

Lumenton, lämmin ja kostea talvi näytti kykynsä. Tontillani olivat nurmikot muuttuneet sammalhetteiköksi. Vaikka kauniiksi väitetään, en luota sen kestävyysarvoihin. Nyt saivat sadat neliöt kokea kohtalonsa, kunnollisen sammeleenpoistajan. Jotkut alueet vielä kahteenkin kertaan. Neljän täyspäivällisen tuloksena syntyi kuutiokaupalla tuota vihreää...