Kun meni pieleen

21.12.2021

Kun saneerasin vanhaa horjuvaa varastoa, minun olisi pitänyt vanhastaan muistaa eräs asia, 

Kyllä tuo ulkopanelointi sujui jonkseenkin mallikkaasti. Samoin sitä ennen tolppien ja vaakatukien ruuvaaminen sisäpuolelle. Pientä kiirettä piti, että kaikki hoitui ennen pakkasia. Ulkomaalauksetkin. Vihdoin, kun mittari kääntyi miinukselle, pääsin onnellisena lyömään lattialankkuja.

Mutta siinä tuli se onneton virhe. Olisihan minun pitänyt muistaa. Kruunuhaan asuntoomme kun lattiapanelit hankittiin suoraan uunista ja nostettiin olkkarin ikkunasta sisään. Samoin täällä mökilläni. Laudat eivät saaneet kostua tai vääntyä. Ne olikin helppo loksauttaa paikoilleen. Nyt säilytin taidemökkini lattialaudat terassilla ulkotiloissa. Ja vielä vääntymässä ulkokalusteiden varassa.

Jokainen, joka on tehnyt lattioita, tietää mitä siitä tuli. Kyllä oli työ saada lautoja sisäkkäin. Tai edes jotenkuten tiiviisti olemaan. Lopputulos oli vain hyväksyttävä. Kyse on siis vanhasta rähjääntyneestä varastosta, joka sai kuitenkin aivan uuden ilmeen. Ulkoseinää ja kaurisporttia myöten. Kuvissa alinna työvaiheita.