Muutoksia ajassa

ja muutoksia tekniikassa

Öljy muuttui akryyliksi ja jälleen öljyksi. Joskus kokeiluna pastellit ja sekatekniikka. Vaikka kuinka yrittää hylätä vanhaa ja löytää uutta, usko vahvojen värien voimaan säilyy. Samoin rento käsittely palettiveitsellä.

Järjestelin töitäni uudelleen ja liitin kuvat myös uusimmista myydyistä. Niiden jälkeen on vanhempia yksityisomistuksessa olevia ja alempana vapaita töitä.

Kolme päällimmäistä työtäni odottavat ensiesiintymistään koko helmikuun ajaksi. Silloin avaan näyttelyni Espoon kulttuurikeskuksessa Nuottiparvella. Muut näyttelyyn suunnitellut ovat Kaipaus, Romanssi ja Lempeys. Maalauksen aiheet ovat kaikki otettu luonnosta. Kalliolta, sammalikosta, niittykedolta, kanervikosta.

Katoavaa kaupunkia, ohimeneviä hetkiä 

sitä mitä ei ehkä enää ole 

Jos joku ei  käynyt  Berliinin muurilla niin  nyt siihen voi saada tuntumaa. Alla kuvia v. 2009 näyttelystäni Espoon Kulttuurikeskuksessa. Berliinin lisäksi aiheina ovat  mm. Hampuri, Bernkastel, Amsterdam, Venetsia, Praha, Tukholma, Pariisi, Helsinki, Sevillan maailmannäyttely ja Kasselin Dokumenta. Värikylläinen tulkintani muokkasi rakennuksia ympäristöineen.

 Öljyvärimaalauksia kankaalle 1984-1986

 Näissä töissä välineenä olivat leveät pensselit tuloksena rennon oloisia öljyvärimaalauksia kankaalle. Poikkeuksena olivat työt Pythagorion ja Samos, jotka Kreikan Fön-tuulissa piti taistella palettiveitsellä.

Jokainen toisistaan poikkeava kauteni päättyy yleensä tipluihin. Näin kävi vuonna 1986. Näin kävi kaupunkikuvia sarjassa vuonna 2009 tallentaessani yöllisiä Venetsian kanaaleja. Jossain vaiheessa voi olla odotettavissa tasaantuminen tämän päivän väriräiskeen jälkeen.

Jos kiinnostuit hankinnasta ja tarvitset lisätietoja, ota yhteys eira.omppu@outlook.com