VILLA MÅRBACKA taidegalleria ja taidepuutarha esittäytyy 

20.11.2022

Kun syksy on muuttamassa muotoaan ja talvi tekee tuloaan, voisin kertoa hieman alueesta.

Oitbackassa 30 km kilometrin päässä Helsingin keskustasta voi kävijä  kokea luonnonläheisyyttä, ihanaa rauhaa ja nähdä uniikkia arkkitehtuuria. Kyseessä ei ole ihan tavallinen mökki. Metsäiselle 8000 neliön tontille levittäytyvän puutarhan keskiössä nousee uniikkia arkkitehtuuria edustava Villa Mårbacka. Päärakennus on sellaisenaan toiminut esikuvana Ruotsissa jälkeenpäin rakennetulle mökkinaapurustolle.

Tilaa yöpymiseen voi vuodenajoista riippuen järjestellä liki viidelletoista. Päärakennuksessa on noin 140 neliötä kolmessa eri tasossa. Makuuhuoneita on kolme, lisänä torniaula ja ylätorni. Yhteensä yöpaikkoja voi päärakennuksessa tarjota jopa kymmenelle. Talossa on kätevä keittiö, oleskelu- ja ruokailutila, iso terassialue illanviettoon sekä puulämmitteinen sauna, kph ja wc. 

Kesä antaa lisätilaa:  Pukkila (2 makuupaikkaa), Lestilä (1 makuupaikka) ja Taidemökki (1 makuupaikka), Saunapaviljonki (1 makuupaikka).  Saunapaviljongin terassilla on grillausmahdollisuus sekä kylpytynnyri.  Rantaa ei ole, mutta vesiaiheista voi nauttia suihkulähteiden solinaa kuunnellen. Pihapiirimäistä tunnelmaa täydentävät ulkorakennukset vieressään liiteri ja taaempana pieni kasvihuone.  

Kapea metsikkö rajaa tonttia. Sen uumenissa voi pitkin satupolkuja nauttia rodolaakson näkymistä tai kukkaniityn ihanuuksista. Voimaa pihanäkymille antaa lisäksi upea, pohjoiseen suuntautuva kolmikerroksinen Jatulinkallio. Nousu  pitkin kalliopolkuja voi käydä jo kuntoliikunnasta.  Laaja nurmikkoalue perennasaarekkeiden reunustamana on omiaan erilaisiin pihapeleihin. Mustikkarinteet ja sienimaastot ovat Mårbacka Villassa aivan käden ulottuvilla.

Lisätietoja: eira.omppu@outlook.com