Tuli rakennettua liiteri

10.02.2020

kun puupinot tarvitsivat näkö- ym.suojaa

Näky oli kamala, kun  uudet puupinot saivat katteensa milloin mistäkin jäämätavarasta. Siitäkin huolimatta, että ruttojuuret tekivät parhansa peittääkseen kasoja. Kuvassa alinna työmaan arkea.

Arkkitehtuuriltaan liiterin piti sopia rakennettuun ympäristöön. Kun kokemusta oli karttunut, tein piirrokset  ja ajoin Starkkiin. Laskelmat kustannusarvioineen sain saman tien ja oitis tilasin tavarat.  - Sitten vaan perustusten tekoon. Ongelmana oli, kun liiteri piti rakentaa olemassaolevien kasojen päälle ja kaataa vielä keskeltä iso kuusi. Korvaamattomaksi  ilmeni suurehko kulmaviivain. Ilman sitä, ei nurkkia olisi saanut tarvittavaan 90 asteen kulmaan. Toinen korvaamaton apuväline oli liki parimetrinen vatupassi. Rakentaessani puukasa toisensa perään vaihtoi paikkaa uuden seinän tai katon tieltä. Väliin oli uskokin mennä. 

Katteeksi tuli lukkosaumakatto musta pelti. Se tolimitettiin kolmena kappaleena viiden metrin soirona leveydetään 110 cm.  Pellit toimitti Janla Oy ja ne nostettiin valmiin kattorungon päälle saman tien. Toimitukseen sisältyneet ruuvit liki kuin imaistiin sopivasti Magitallani. Homma sujui. Alkuun olin kuvitellut, että kaadoksi riittää 20 cm. Kun se oli näyttänyt liki tasakatolta, piti pystytolppia madaltaa takaa ja edestä vastaavasti reilusti nostaa, jotta kaadot toimisivat.

Nyt liiterini napottaa funkkismaisen vaatimattomasti ulkorakennuksen vieressä. Kulkuväiliin asensin leveähköt betonilaattarivistöt.